Feiten en fabels bij psoriasis

Wanneer u op internet zoekt naar informatie over psoriasis kunt u kiezen uit miljoenen zoekresultaten. Dus hoe weet u nu welke informatie goed is en welke informatie niet klopt? In deze video’s worden de populairste beweringen over psoriasis onderzocht.

De expert 
weet hoe het zit

Mensen met psoriasis hebben vele vragen als het gaat om het verminderen van psoriasisplekken of zelfs het genezen van psoriasis. Bijvoorbeeld: hoe zit het met het effect van bepaalde kruiden, essentiële oliën, azijn of zelfs het gebruik van bananenschillen.

Daarbij willen veel psoriasispatiënten weten hoe groot de kans is dat ze psoriasis kunnen doorgeven aan hun kinderen. Het is namelijk bekend dat 30% van de mensen met psoriasis ook iemand in de familie hebben met psoriasis. Onze gewaardeerde expert op het gebied van dermatologie, dokter Javier, is de arts bij uitstek om deze vragen over feiten en fabels bij psoriasis aan voor te leggen. Hij heeft dan ook aan de basis gestaan bij de zoektocht naar de juiste antwoorden in de feiten en fabels-video's.  

Dr. Javier Pedraz
Dermatoloog in het San Carlos ziekenhuis in Madrid. Universitair hoofddocent op het gebied van Gezondheid Wetenschappen, University Complutense Madrid.