Omgaan met de psoriasisbehandeling

Het is een open deur, maar juist gebruik van de medicatie zorgt doorgaans voor een hogere effectiviteit

Wat kunt u verwachten van uw psoriasisbehandeling

Psoriasis kan uw leven op verschillende vlakken beïnvloeden en het is begrijpelijk dat u zou willen dat het voorgoed verdwijnt. Psoriasis is helaas nog niet te genezen en geen enkele behandeling kan het voor altijd laten verdwijnen.
Als u de aandoening eenmaal hebt, mag u ervan uitgaan dat de psoriasisplekken dan ook voor de rest van uw leven blijven opkomen en weggaan. De tijd tussen de opvlammingen varieert echter van persoon tot persoon. Bij sommige mensen verdwijnen de plekken gedurende weken, maanden of zelfs jaren. Anderen hebben altijd wel ergens op het lichaam in meer of mindere mate psoriasisplekken.

Impact van psoriasis op uw levenskwaliteit

Onderzoek wijst uit dat veel mensen tijdens een opvlamming van psoriasis zich niet prettig voelen en soms zelfs onbewust bepaalde activiteiten gaan vermijden, zoals naar de fitness of het zwembad gaan, vrijen, bepaalde kleding dragen en naar feestjes gaan.

Uw behandeling zal minder effectief zijn als u de gebruiksinstructies niet volgt.


Sommige mensen met psoriasis ervaren een drempel om te gaan sporten of zwemmen
Sommige mensen met psoriasis vertellen ook dat ze zich onzeker, gespannen, of depressief voelen door hun aandoening, en dat deze gevoelens het leven moeilijker lijken te maken. Met andere woorden, psoriasis kan een behoorlijke impact hebben op uw kwaliteit van leven en op hoe u zich voelt.

Behandelinstructies volgen

Een manier om de impact van psoriasis te beperken, is de juiste behandeling op een goede manier gebruiken. Dat lijkt voor de hand liggend, maar uit onderzoek blijkt dat veel mensen de hen voorgeschreven psoriasisbehandeling niet gebruiken zoals aangegeven door de arts.
Uw behandeling zal minder effectief zijn als u de instructies niet volgt. Neem daarom de tijd om te begrijpen hoe u de behandeling moet gebruiken, hoe het werkt en hoe snel u een verbetering mag verwachten.
Hierdoor zult u makkelijker het gesprek met uw arts over dit onderwerp kunnen voeren over de voorgeschreven behandeling.

Manieren vinden om ermee om te gaan

Uw best doen om uw behandeling te volgen, kan helaas soms niet voldoende zijn om alle psoriasissymptomen aan te pakken.
Hier op QualityCare™ vindt u advies over hoe u kunt omgaan met de aandoening, ook met de sociale en psychologische impact van leven met psoriasis. Zoek in de bibliotheek naar artikelen over onderwerpen die u interessant vindt.