Het effect van uw psoriasisbehandeling bijhouden

Volg het effect van uw psoriasisbehandeling op de voet, het kan u veel inzichten geven

Tips voor het volgen van het effect van uw psoriasisbehandeling

Het kan even duren voordat u het effect van bepaalde psoriasisbehandelingen begint te zien of te merken. Daardoor denken sommige mensen helaas onterecht dat hun behandeling niet werkt en stoppen ze ermee het te gebruiken zoals de arts het had voorgeschreven. Het is daarom belangrijk dat u uw vooruitgang volgt en uw arts op de hoogte houdt. Weet u niet waar u moet beginnen? Deze tips kunnen u helpen:

Maak een nieuwe afspraak

Het is een goed idee om een nieuwe afspraak met uw arts te plannen om uw behandeling te beoordelen. Zo kunt u terugkijken op wat u hebt gedaan en bespreken hoe de behandeling voor u werkt.

Probeer een dagboek bij te houden

Een dagboek bijhouden kan u misschien helpen om met uw psoriasis om te gaan. U kunt opschrijven hoe uw dag is verlopen en hoe u zich voelt. Ook kunt u de opvlammingen omschrijven, de kleur, de grootte en de mate van pijn of jeuk. Dat kan helpen om na te gaan wat voor u de triggers zijn bij psoriasis, dus welke factoren van invloed zijn op uw psoriasis.

Uw vooruitgang goed volgen, kan u helpen om te zien hoe de behandeling bij u werkt.


Er zijn handigheidjes die u kunnen helpen om het effect van uw psoriasisbehandeling beter bij te kunnen houden

Foto’s nemen van uw plek(ken)

Om het effect van de behandeling te zien, kunt u foto's nemen van uw psoriasis plekken voordat u een nieuwe behandeling start, en deze foto’s bewaren op datum. Neem nog een foto na enkele weken en na enkele maanden, zodat u het effect van uw behandeling goed kunt zien. Noteer eventueel ook de behandeling die u volgt ten tijde van de foto en voeg dit bij uw foto’s. Mocht u de foto’s van het effect van de verschillende behandelingen willen vergelijken, dan is het makkelijker te zien welke foto’s bij welke behandeling horen.

Blijf op de hoogte

Na een bezoek aan uw arts kunt u het beste zoveel mogelijk op de hoogte blijven van alles over psoriasis. De informatie kan u helpen om controle over uw aandoening te houden en geeft u tips en advies om ermee om te gaan. Vergeet echter niet dat er veel onjuiste informatie op het internet kan staan. Bespreek daarom samen met uw arts wat u hebt gelezen, of neem een printje mee van de pagina waarop u de informatie gevonden hebt. 

Uw vooruitgang goed volgen, kan u helpen om te zien hoe de behandeling bij u werkt. Het kan ook helpen om eventuele problemen met uw arts te bespreken. Iedereen is anders maar hopelijk inspireren en helpen deze tips u om zo goed mogelijk met uw psoriasis om te kunnen gaan.