Omgaan met psoriasis in de huidplooien

Lees de tips en adviezen die kunnen helpen bij het omgaan met psoriasis in de huidplooien

Symptomen, tips en adviezen

De huid in de plooien, zoals in de oksels en onder de borsten, is kwetsbaarder en dunner dan op andere plaatsen. De huid kan hier vaak geïrriteerd raken door wrijving en zweten.
Daar waar de huid minder in contact komt met lucht kan deze warm en vochtig worden en dit verhoogt de kans op schimmelinfecties. Dit komt vooral voor op plaatsen waar men meer zweet, zoals in de oksels, onder de borsten, in de lies en de schaamstreek.

Probeer zo vaak mogelijk losse, gemakkelijke kleding te dragen. De beste materialen zijn katoen of poly/katoenmixen.


Voorzorgsmaatregelen nemen

Probeer de huidplooien zo droog mogelijk te houden om zo te helpen de aandoening onder controle te houden, ook nadat de psoriasis is verdwenen. Zorg er ook voor dat u deze delen voorzichtig wast en daarna zorgvuldig afdroogt. Indien nodig kunt u kleine doekjes gebruiken om er zeker van te zijn dat de kleinere plooien helemaal droog zijn.
Draag regelmatig losse, gemakkelijke kleding. De beste materialen zijn katoen of poly/katoenmixen. Vrouwen met psoriasis in de plooien onder de borsten kunnen het beste geen beugelbeha’s dragen omdat deze beugels transpiratie kunnen veroorzaken.