De strijd aangaan met psoriasis in het gezicht

Lees adviezen over psoriasis in het gezicht

Tips voor het omgaan met uw aandoening

Psoriasis in het gezicht komt niet zo vaak voor vergeleken met psoriasis op het lichaam of op de hoofdhuid. Het komt meestal voor in de wenkbrauwen, op het hoge voorhoofd en in de haarlijn.

Wat kunt u doen?

Naast de behandelingen op recept voor psoriasis in het gezicht is er een aantal eenvoudige tips en voorzorgsmaatregelen die u kunnen helpen om beter om te kunnen gaan met de aandoening.
Probeer altijd zachte huidproducten te gebruiken die niet irriteren en die speciaal zijn samengesteld voor een gevoelige huid. Voor mannen geldt: gebruik een elektrisch scheerapparaat om u te scheren, omdat dat zachter is voor de huid dan een scheermes. Probeer de huid zoveel mogelijk droog te deppen in plaats van droog te wrijven. Breng een hydraterende crème aan na het drogen.

Huidverzorging het hele jaar door

De gezichtshuid is kwetsbaar. Bij psoriasis in het gezicht is de huid gevoeliger voor weersomstandigheden dan normaal en de huid past zich minder gemakkelijk aan de temperatuur aan. In herfst en winter kunnen wind en regen de huid uitdrogen en is het verstandig om een beschermende crème op uw gezicht aan te brengen voordat u naar buiten gaat. Draag ook een muts of sjaal.

Probeer altijd zachte huidproducten te gebruiken die niet irriteren en die speciaal zijn samengesteld voor een gevoelige huid.


In lente en zomer kan de hitte en zonverbranding de onderliggende ontsteking verergeren. Het is verstandig om bij heel zonnig weer direct zonlicht te vermijden zodat u niet snel verbrandt. Gebruik een aangepaste beschermende zonnecrème, om te voorkomen dat de huid verbrandt, vooral tijdens opvlammingen. Onthoud echter dat, behalve bij een opvlamming, een matige blootstelling aan de zon bij een groot deel van de mensen de psoriasisplekken juist kan helpen verbeteren.
Alleen verbranden is juist weer niet goed.