Blijf psoriasis op de hoofdhuid de baas

Tips en adviezen bij psoriasis op de hoofdhuid

Symptomen, tips en adviezen

Behalve op de hoofdhuid zelf kan psoriasis van de hoofdhuid ook op de oren, rondom de oren, op de oorlellen, in de nek, op het voorhoofd en in de haarlijn aanwezig zijn.

Haarverzorging en psoriasis

Het is belangrijk om uw hoofdhuid heel voorzichtig te behandelen als er psoriasisplekken zijn. Probeer niet te krabben of de plekken te irriteren. Was en droog uw haar voorzichtig. Stel uw haardroger in op een koude of lage temperatuur als u deze gebruikt en houd hem op een afstand van minstens 30 cm van uw hoofd. 

Vergeet niet u heel goed af te drogen achter de oren en op beide kanten van de oorlellen. 

Borstelen of kammen van de hoofdhuid moet heel voorzichtig en zachtjes gebeuren om verergering van de bestaande psoriasissymptomen te voorkomen. Gebruik een haarborstel met zachte, natuurlijke haren in plaats van hard plastic en vermijd krulspelden en papillotten die aan het haar trekken en de hoofdhuid uitdrogen.

Gebruik een haarborstel met natuurlijke haren in plaats van plastic en vermijd krulspelden en papillotten die aan het haar trekken en de hoofdhuid uitdrogen.

Denk na over uw kapsel

U kunt ook nadenken over welk kapsel praktisch is. Een kort kapsel kan comfortabeler en praktischer zijn als u ernstige psoriasisplekken op uw hoofdhuid hebt. Het is beter om kapsels te vermijden die het haar touperen of heel strak trekken. Als u een opvlamming op de hoofdhuid hebt, is het beter om het permanenten of kleuren van uw haar uit te stellen tot de psoriasisplekken genezen zijn. Vraag altijd aan uw kapper om uw hoofdhuid extra voorzichtig te behandelen.

U kunt het altijd met uw arts bespreken

Hopelijk helpen deze eenvoudige tips u om beter te kunnen omgaan met uw psoriasis van de hoofdhuid. U kunt daarnaast natuurlijk altijd uw arts om advies vragen over de verzorging van uw hoofdhuid en de verschillende behandelopties voor de aandoening. 

Hij of zij kan u ook helpen met tips en adviezen over het gebruik van bepaalde haarproducten tijdens het gebruik van een behandeling op voorschrift.