Welverdiende aandacht voor uw huid

Het is belangrijk goed voor uw huid te zorgen en deze soepel te houden.

Tips voor goede huidverzorging

Een veel voorkomend symptoom bij psoriasis is een ruwe, schilferige, huid met korstjes. Dit komt doordat de huidcellen te snel worden aangemaakt bij psoriasis.
Als de huid te droog en te schilferig wordt, kan ze barsten en zelfs beginnen te bloeden. Het is daarom de moeite waard om deze vier eenvoudige tips voor een betere huidverzorging te volgen. Ze kunnen u helpen uw symptomen onder controle te krijgen:

1. Hydrateer uw huid goed

Een goed gehydrateerde huid kan niet alleen schilfervorming verminderen maar kan ook bijdragen aan een verbetering van het uiterlijk van de beschadigde huid en hoe de huid aanvoelt.

Vermijd geparfumeerde producten en overweeg een zachte lichaamsreiniging in plaats van zeep, omdat zeep de huid uitdroogt.


Hoe beter u voor uw huid zorgt, hoe minder jeuk en irritatie uw huid u zal geven

2. Houd het vocht in uw huid na een douche of bad

Gebruik altijd lauw water wanneer u een douche of bad neemt. Heet water verhoogt de bloedtoevoer naar de huid en kan schilfering verergeren. Wrijf uw huid niet droog maar dep in plaats daarvan uw huid zachtjes droog. Breng daarna onmiddellijk hydraterende crème of zalf aan, zodat het vocht in uw huid 'ingesloten' blijft.

3. Kies de juiste verzorgingsproducten

Probeer huidvriendelijke zepen, shampoos en soortgelijke producten te gebruiken. Vermijd geparfumeerde producten en overweeg een zachte lichaamsreiniging in plaats van zeep, omdat zeep de huid uitdroogt.

4. Een behandeling vinden die voor u werkt

Vergeet niet dat iedereen anders is en dat bepaalde behandelingen voor sommigen beter werken dan voor anderen. Als u merkt dat de behandeling die u gebruikt niet de resultaten geeft die u ervan verwacht, vraag dan aan uw arts welke andere behandelingen u nog kunt proberen.