Reken af met stress en spanning

Wees u bewust van de mogelijke relatie tussen stress en psoriasis

Het belang van een positieve houding bij het behandelen van psoriasis

Veel mensen voelen zelf al dat hun psoriasis in relatie staat met stress. Er zijn ook wetenschappelijke bewijzen dat stress een factor is die de eerste opvlamming van de aandoening of een verergering van bestaande psoriasis kan veroorzaken.
De specifieke effecten van stress op elke persoon zijn echter moeilijk te beoordelen. Het is erg persoonlijk en verschillende oorzaken van stress kunnen mensen op een verschillende manieren beïnvloeden.

Voel u vrij om met uw arts te praten over eventuele stress of spanning die u ervaart.


Naast de dagelijkse uitdaging van het leven met psoriasis, kunnen ook andere spanningen een rol spelen bij psoriasis.
Deze variëren van een persoonlijke crisis, een psychologisch trauma tot spanningen veroorzaakt door het werk, studie, of de terugkeer naar school na vakanties.
Het is bekend dat stress psoriasis kan doen opvlammen of verergeren. Reken dan ook af met stress voor verbetering van uw psoriasis

Wat kunt u doen?

Als u denkt dat stress een rol speelt bij uw psoriasis is het belangrijk om hier met uw arts over te praten. Daarnaast kunt u zelf misschien iets doen om de stress onder controle te houden. Alles wat u helpt te ontspannen kan u helpen om stress te verminderen. Regelmatige lichaamsbeweging, goed slapen en activiteiten zoals yoga en tai chi kunnen u mogelijk helpen ontspannen.
Voel u vrij om met uw arts te praten over eventuele stress of spanning die u ervaart. Hij of zij zou u ook kunnen helpen met technieken om de stress te verminderen en kan activiteiten voorstellen die u kunt proberen om stress onder controle te houden of u doorverwijzen naar een specialist op dit gebied.