Waarom psoriasis voor u houden?

Het kan fijn zijn om steun van uw naasten te ontvangen wanneer u last hebt van een psoriasisopvlamming

Vrijuit praten over uw psoriasis

Hoewel uw psoriasis een zeer persoonlijk probleem is, kunt u het zinvol vinden om uw vrienden, familie en collega's op de hoogte te brengen. Het is belangrijk te onthouden dat u niet het gevoel mag krijgen dat u in uw eentje het hoofd moet bieden aan psoriasis. En u zult verbaasd zijn over de voordelen van het open praten over uw psoriasis.
In het begin kan het moeilijk zijn om erover te praten maar uw naasten over de huidaandoening vertellen kan u helpen om beter te kunnen omgaan met uw huidaandoening. Proberen psoriasis geheim te houden, is emotioneel vermoeiend en kan uiteindelijk uw zorgen zelfs vergroten.
Uw psoriasis proberen te verbergen door uw huid te bedekken, vermindert ook de blootstelling ervan aan zonlicht, dat in matige hoeveelheden juist voor het grootste deel van de mensen met psoriasis goed kan zijn.

Vertel anderen over uw aandoening

Probeer u te richten op de voordelen die vrijuit praten over uw psoriasis heeft. Een mogelijk belangrijk voordeel van het met anderen praten over uw huidaandoening is dat u een veel groter netwerk van ondersteuning krijgt.
Hoewel uw vrienden en collega's misschien niet exact begrijpen wat u doormaakt, kunnen ze u toch emotionele ondersteuning bieden. U ontdekt misschien zelfs dat er nog meer mensen zijn met de aandoening waardoor u elkaar kunt steunen.

In het begin kan het moeilijk zijn om erover te praten, maar uw naasten over de aandoening vertellen kan u helpen om beter te kunnen omgaan met uw huidaandoening.

Het kan opluchten als u mensen in uw omgeving over psoriasis vertelt

Er is geen reden om u te schamen

Een beroep doen op de steun van mensen om u heen kan een groot verschil maken in het omgaan met de aandoening. Onthoud dat er geen reden is om u te schamen, hoewel het wellicht niet gemakkelijk is om over uw psoriasis te praten.
Als u het aan mensen vertelt, is de kans groot dat ze begripvol en ondersteunend zijn. Psoriasis is een vaak voorkomende ziekte dus is er een grote kans dat ze er al van hebben gehoord of misschien zelfs andere mensen kennen die het ook hebben. Daarnaast is psoriasis niet de enige huidaandoening, er zijn ongetwijfeld meer mensen die begrip hebben voor de situatie dan u zou denken.