Uw psoriasis bespreken met uw familie en vrienden

Psoriasis kan invloed hebben op uw gezinsleven, erover praten kan het makkelijker maken om met deze huidaandoening te leven

Psoriasis uitleggen aan uw naasten

Psoriasis kan uw relaties met vrienden, familie en collega's beïnvloeden. Door openlijk te praten en tijd te nemen om uw aandoening uit te leggen, kunt u uw naasten helpen de problemen van uw aandoening beter te begrijpen en plaatst u hen in een betere positie om u de nodige steun te bieden.

Hoe psoriasis uw gezinsleven beïnvloedt

Als u een gezin hebt, is het vaak al druk genoeg. Tenzij mogelijke problemen worden aangepakt, kan psoriasis ook uw gezinsleven op verschillende manieren beïnvloeden. Er is bijvoorbeeld tijd nodig om uw behandelingen toe te passen, u kunt u bewust zijn van de zichtbaarheid van huidschilfers in huis, u kunt er tegenop zien om erop uit te gaan of u vermijdt liever openbare plaatsen zoals zwembaden, stranden en sportcentra. Activiteiten die u met uw gezin zou ondernemen. Dat alles kan de vrijetijdsbesteding van een gezin beïnvloeden.

Door openlijk te praten over uw aandoening en tijd te nemen om deze uit te leggen, zult u sneller steun krijgen en de kwaliteit van leven van het gezin behouden

Er kan ook meer gevraagd worden van de gezinsleden, zoals helpen bij het aanbrengen van lokale medicatie, schoonmaken van het huis, afleiding bieden wanneer u last hebt van jeuk en extra steun geven. Het is daarom een goed idee om uw aandoening uit te leggen en de uitdagingen te bespreken waarmee het gezin wordt geconfronteerd.
Uw naasten kunnen u steunen met hun begrip voor de situatie

Waarom steun uit uw directe omgeving belangrijk is

Steun van de familie is heel belangrijk, niet alleen omdat het een groot verschil maakt voor de kwaliteit van leven maar het kan u ook helpen in het omgaan met uw huidaandoening. Aangezien stress de psoriasis kan verergeren, is het goed dat familieleden uw aandoening proberen te begrijpen en leren omgaan met problemen die kunnen beïnvloeden hoe u zich voelt. 

Goede persoonlijke relaties kunnen uw huidaandoening positief beïnvloeden en kunnen voorkomen dat uw psoriasis een negatieve impact op de kwaliteit van uw gezinsleven heeft. Door openlijk te praten over uw aandoening en tijd te nemen om deze uit te leggen, maakt u het hen gemakkelijker om u te steunen en helpt u de kwaliteit van leven van uw gezin te behouden.