Een beter gevoel door het delen van uw bezorgdheid

Door meer met uw naasten te delen over psoriasis, kunnen zij u ook beter helpen bij het leven met deze aandoening

Steun ontvangen van uw partner

Steun krijgen van uw partner is niet alleen belangrijk om uw kwaliteit van leven te behouden maar kan ook het verloop van uw psoriasis beïnvloeden. Aangezien stress een opvlamming kan veroorzaken, is het belangrijk na te gaan hoe psoriasis uw relatie kan beïnvloeden.
Door openlijk te praten en uw partner te helpen de problemen door psoriasis te begrijpen, plaatst u hem of haar in een betere positie om u de nodige steun te bieden.

Ongeacht uw problemen is het belangrijk te onthouden dat uw partner niet weet hoe hij of zij u kan helpen totdat u het hem of haar vertelt


Uw naasten kunnen u het beste helpen wanneer u openlijk met ze praat over uw aandoening

Probeer uit te leggen hoe u zich voelt

Het kan moeilijk zijn voor uw partner om precies te weten wat u doormaakt, hoe hecht jullie band ook is. Het is goed om te beseffen dat hij/zij waarschijnlijk zelf van streek is wanneer u problemen heeft, maar misschien niet altijd weet hoe hij of zij u kan steunen. Tenslotte kan niemand gedachten lezen, dus het is niet handig om aan te nemen dat iemand wel weet hoe het zit.
U kunt uitleggen hoe u zich echt voelt en wat u zou willen dat uw partner doet. Hoewel dit niet gemakkelijk zal zijn, moeten jullie proberen het juiste moment te vinden en tijd te maken om naar elkaar te luisteren.
Iedereen is anders en dus zijn er veel verschillende zorgen die u met elkaar wilt bespreken. Misschien schaamt u zich om uw huid te tonen. Misschien wilt u dat uw partner u herinnert aan uw behandeling, een psoriasisplek aanwijst die u nog niet hebt gezien, of uw hydraterende crème of zalf en/of uw lokale behandeling aanbrengt op moeilijk bereikbare plekken.

Uw partner toestaan u te helpen

Ongeacht uw problemen is het belangrijk te onthouden dat uw partner niet weet hoe hij of zij u op de juiste manier kan helpen totdat u het hem of haar vertelt.
Hoewel het moeilijk kan zijn om vrijuit en open te praten, kan een beroep doen op het begrip van uw partner zinvol zijn voor het beter omgaan met uw aandoening. Het kan zelfs zijn dat uw partner zich beter voelt als u hem of haar vertelt hoe hij of zij praktische en/of emotionele steun kan bieden.